Nattens Teater

Ørslev Kloster går OFF Road fredag den 5. maj 2017

På Ørslev Kloster bytter vi om på det hele denne aften og nat. Vi går nye veje og slukker lyset.

Kl. 17 åbner vi Danmarks og et af Europas første - og i hvert fald det absolut mindste - toiletmuseum i skoven. Det er under alle omstændigheder det eneste museum, som kan benyttes! Der er fri entré til denne event, og man dukker bare op ved Snekken og toilettet i skoven.

Kl. 19 er der spisning i Folkestuen i kælderen. Der er et begrænset antal madbilletter, der kan købes her. Pris 150 kr. Skønne drikkevarer leveres af Staarup Haandbryg og købes separat i løbet af aftenen. Må desværre meddele, at alle madbilletter nu er solgt, men at alle er mere end velkomne fra kl. 21 og resten af aftenen og natten.

Kl. 21 er der i samarbejde med Skovsnogen præsentation af et lydprojekt med kunstneren ZUL Mahmod fra Singapore. Alle er velkomne, og til dette er der gratis entre.

Kl. 23 spiller Det fortællende Teater en særlig opsætning af Beowulf i skoven i mørket. Det bliver mørkt og uhyggeligt! Billetter købes ved indgangen fra kl. 22.30. Pris 50 kr. Stykket er ikke egnet for børn – man bør være mindst 15 år gammel for at deltage.

Hele aftenens og nattens arrangementet rundes af i Folkestuen i kælderen – med en fest.”Nattens teater” er del af kulturfestivallen OFF Road, der finder sted i hele Midt- og Vestjylland fra den 11. April. Lørdag den 6. Maj afsluttes festivallen i Skive med et stort program. Festivallen er også en del af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

 

Jul på Strandet Hovedgaard

3. og 4. december var der jul på Strandet Hovedgaard

I weekenden . og 4. december 2016 kunne man besøge Strandet Hovedgaard og se, opleve og smage på Nordfjends, da egnen bød indenfor til julehygge. I det daglige er Strandet Hovedgaard lukket for offentlig adgang, men i weekenden den 3. og 4. december blev alle døre i hovedbygningen og længerne slået op så der kunne bydes velkommen til en weekend med oplevelser for både børn og voksne. Det var ikke kedeligt!

Sidste år var første gang egnen mødtes om at afholde julearrangement sammen. Det forløb på Ørslev Kloster og var så god en oplevelse, at alle var enige om, at det absolut skulle gentages! Egnen har flere spændende herregårde, som der normalt ikke er adgang til, og derfor fandt vi det rigtig spændende i år at rykke videre og kigge indenfor på endnu en spændende kulturhistorisk lokalitet – Strandet Hovedgaard.

Det var de mange frivillige fra Ørslev Kloster, der i samarbejde med arbejdsrefugiet stod for julearrangementet, Og det var rigtig spændende at mødes om en ny lokalitet. Ejerne af Strandet Hovedgaard er meget engagerede omkring at sørge for, at rammerne er helt perfekte, når dørene åbnes om ganske få uger. 

Det blev en meget smuk og velbesøgt weekend, og at alle var topmotiverede og ydede deres allerbedste. 

Det var igen fortrinsvist Nordfjends, der viste produkter frem og lavede oplevelser for børn og voksne. Der blev solgt smukke juletræer og var spændende arbejdende stande og dejlig mad og drikke. Der var rig mulighed for at få julegaverne i hus – og den ekstra lille værtinde- eller adventsgave. Ørum Kirke, der ligger lige ved siden af Strandet Hovedgaard, holdt åbent begge dage og havde søndag kl. 10.30 Højslev Skolekor med til gudstjenesten, ligesom der søndag kl. 12 var historiefortælling ved Bodil Hansen. Lige inden weekenden rundedes af blev julen sunget ind i kirken kl. 15.30. Vi er glade for, at kirken ville være med til at skabe julehygge i denne weekend op mod jul, som vi alle var glade for at mødes om!

 

Billederne har vi lånt af Marianne Bundgaard Andreasen. Tak Marianne for de fine stemningsbilleder fra lørdag den 3.12.16

 

Se flere billede på https://www.facebook.com/oerslevkloster.dk/