Tidligere arrangementer:                     

Juleweekend 24. og 25. november 2018 kl. 10-17

Den 25. og 26. november er der juleweekend på Strandet Hovedgård.

Vi glæder os til en vidunderlig juleweekend med alle jer – både nye julegæster og gengangere – der har planlagt at kigge forbi enten lørdag den 24. eller søndag den 25. mellem 10 og 17.

I år er det jo igen Strandet Hovedgård, der lægger hus og lader til. Det er vi så glade for, for vi ved jo nu af erfaring, at både hovedhuset og laderne er ideelle til arrangementet og kan rumme en masse mennesker og skabe begyndende julestemning for os alle sammen.

Jul på Strandet viser, hvad egnen kan præstere indenfor kunst, håndværk, design, musik, fødevarer, kultur og rent liv. Det er fjerde år i træk, vi byder indenfor, og vi glæder os! De fleste stande vil være arbejdende stande og som noget nyt er fødevareoplevelserne samlet i "Strandet Streetfood". Ørum Kirke er åben og har et fint program hele weekenden. Alle er velkomne, og der bliver masser af aktiviteter for børn og voksne. Entré 30 kr. for alle over 14 år.

Julearrangementet støttes af Salling Bank - TAK!
#skiveRENTLIV

Vi ses til juleweekend! Vel mødt 

Jul i Ørslevkloster 25. og 26. november kl. 10-17

Så sker det - hele egnen vender vrangen ud, og det vil vi på Ørslev Kloster meget gerne være med til at skabe rammerne omkring! Det bliver i julelysenes skær, at vi i weekenden den 25. og 26. november åbner dørene for at vise alt det, egnen kan, når den står sammen - og det er ikke så lidt! Omkring 40 oplevelser er på programmet, og lige så mange aktører og omkring 50 frivillige er med til at sikre, at det hele gennemføres bedst muligt.

Det er tredje år, vi holder et arrangement op til jul, og det er vigtigt for os, at vi hver gang viser noget nyt frem, som vi simpelthen synes, I alle skal se. I år er det i særdeleshed samarbejdet med Ørslevkloster Hovedgård og Ørslevkloster Kirke, der er i fokus.

Hovedgården, skolen, idrætsforeningen og klostret er CO2-neutralt opvarmet 
På hovedgården er der hele weekenden igennem åbent landbrug og åbent til vores nye fælles varmeværk, som er skabt i samarbejde med hovedgård, kloster, skole og idrætsforening. Vi varmer hele området op med halm og sol, og har dermed kunnet nedlægge oliefyr rundt omkring og være næsten Co2-neutrale.

Besøg hovedgårdens smukke, gamle lade
Hovedgården stiller sin smukke gamle lade til rådighed som en særlig ramme for events og mad weekenden igennem. Programmet åbenbarer vi i dagene op til arrangementet, men vi kan allerede nu sige, at Køserband spiller lørdag fra kl. 15 og at der bliver mulighed for historiefortælling, når benene er trætte.

Advents- og julemusik i kirken
I kirken synges julen ind lørdag kl. 14, hvor Lars Høgh Poulsen og Anni Jensen synger og spiller advents- og julemusik. Du får endda mulighed for at vælge din yndlingsjulesalme. Om søndagen kl. 10.30 er der gudstjeneste, hvor Højslev Skoles kor medvirker, dir. Lene Sørensen. Efterfulgt af dette fortæller Forfatter Bodil Hansen om kirkens historie.

Kreacafe for børnene i Portnerboligen
Der er mange engagerede mennesker i værk for at give børn og familier en god oplevelse. I Portnerboligens store sal foroven er der kreacafé for børn, og alle børn kan få varm cacao og popcorn under kastanjetræet. Der bliver spændende ting at opleve i park og skov og på toiletmuseet i skoven...

Kom til Jul på Ørslev Kloster og oplev egnens erhvervsliv, fødevarer, kunst, håndværk, fortælling, musik, aktiviteter for børn og meget mere - det er RENT LIV i Skive Kommune.

Entre; 30,-.... men børn kommer gratis ind
Se, hvem du kan møde på plakaten nedenfor. Voksne betaler 30 kr. for entré. Børn er gratis.

Koncert med Spooky Mens Chorale

Spooky Mens Chorale er tilbage. De elsker Ørslev kloster og har derfor planlagt deres Europaturne sådan, at vi endnu engang får glæde af deres skønne musik og sprudlende humør. Kom til koncert i Ørslev Kirke og hør alt fra gregoriansk sang til Bee Gees og Abba. Vi lover, at du kommer til at grine, så tårerne triller.

7. september 2017 kl. 19.30 i Ørslevkloster Kirke

Det spøger igen på Ørslev Kloster! Disse 15 behårede mænd skal man dog ikke forsøge at undgå! De fleste Spooky Men er fra The Blue Mountains ved Sydney. De kan synge som engle om alt fra deres værktøj til evnen til at få sig et ordentligt skæg - og mestrer at blande alt fra gregoriansk sang til Bee Gees og Abba, alt imens deres optræden og smittende humør får dig til at grine, så tårerne triller.

Spooky Mens Chorale har for tre år siden spillet for fulde huse på Ørslev Kloster, og det er et kup, at de har bedt om at komme tilbage til klosteret her på deres Europaturne.

De skæggede Spooky Men elsker at være her, og de elsker især kirkens fantastisk akustik. Så glæd dig til en af de helt store live-musikoplevelser, som har taget festivaler med storm over hele verden.

Spooky Mens Chorale er anbefalet blandt de top 10 bedste live optrædener i England af The Guardian. The Spooky Men's Chorale har med stor succes bevist, at kombinationen af mandestemmer, grynt, grin og grimasser kan skabe både genial underholdning og momenter af musikalsk skønhed. Gå ikke glip af deres uforudsigelige sceneshow, smittende humør og smukke sang. Det bliver stort!

Nattens Teater

Ørslev Kloster gik OFF Road fredag den 5. maj 2017

På Ørslev Kloster byttede vi om på det hele denne aften og nat. Vi gik nye veje og slukkede lyset.

Kl. 17 åbnede vi Danmarks og et af Europas første - og i hvert fald det absolut mindste - toiletmuseum i skoven. Det er under alle omstændigheder det eneste museum, som kan benyttes!

Kl. 19 var der spisning i Folkestuen i kælderen. Skønne drikkevarer blev leveret af Staarup Haandbryg og alt var hurtigt udsolgt

Kl. 21 var der i samarbejde med Skovsnogen præsentation af et lydprojekt med kunstneren ZUL Mahmod fra Singapore.

Kl. 23 spillede Det fortællende Teater en særlig opsætning af Beowulf i skoven i mørket. Det blev mørkt og uhyggeligt og var helt fantastisk!

Hele aftenens og nattens arrangementet rundedes af i Folkestuen i kælderen – med en fest. ”Nattens teater” var en del af kulturfestivallen OFF Road, der fandt sted i hele Midt- og Vestjylland fra den 11. April. Lørdag den 6. Maj afsluttedes festivallen i Skive med et stort program. Festivallen var også en del af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

 

Jul på Strandet Hovedgaard

3. og 4. december var der jul på Strandet Hovedgaard

I weekenden . og 4. december 2016 kunne man besøge Strandet Hovedgaard og se, opleve og smage på Nordfjends, da egnen bød indenfor til julehygge. I det daglige er Strandet Hovedgaard lukket for offentlig adgang, men i weekenden den 3. og 4. december blev alle døre i hovedbygningen og længerne slået op så der kunne bydes velkommen til en weekend med oplevelser for både børn og voksne. Det var ikke kedeligt!

Sidste år var første gang egnen mødtes om at afholde julearrangement sammen. Det forløb på Ørslev Kloster og var så god en oplevelse, at alle var enige om, at det absolut skulle gentages! Egnen har flere spændende herregårde, som der normalt ikke er adgang til, og derfor fandt vi det rigtig spændende i år at rykke videre og kigge indenfor på endnu en spændende kulturhistorisk lokalitet – Strandet Hovedgaard.

Det var de mange frivillige fra Ørslev Kloster, der i samarbejde med arbejdsrefugiet stod for julearrangementet, Og det var rigtig spændende at mødes om en ny lokalitet. Ejerne af Strandet Hovedgaard er meget engagerede omkring at sørge for, at rammerne er helt perfekte, når dørene åbnes om ganske få uger. 

Det blev en meget smuk og velbesøgt weekend, og at alle var topmotiverede og ydede deres allerbedste. 

Det var igen fortrinsvist Nordfjends, der viste produkter frem og lavede oplevelser for børn og voksne. Der blev solgt smukke juletræer og var spændende arbejdende stande og dejlig mad og drikke. Der var rig mulighed for at få julegaverne i hus – og den ekstra lille værtinde- eller adventsgave. Ørum Kirke, der ligger lige ved siden af Strandet Hovedgaard, holdt åbent begge dage og havde søndag kl. 10.30 Højslev Skolekor med til gudstjenesten, ligesom der søndag kl. 12 var historiefortælling ved Bodil Hansen. Lige inden weekenden rundedes af blev julen sunget ind i kirken kl. 15.30. Vi er glade for, at kirken ville være med til at skabe julehygge i denne weekend op mod jul, som vi alle var glade for at mødes om!

 

Billederne har vi lånt af Marianne Bundgaard Andreasen. Tak Marianne for de fine stemningsbilleder fra lørdag den 3.12.16

 

Se flere billede på https://www.facebook.com/oerslevkloster.dk/