Arbejdsophold på klostret

Alle med et arbejdsprojekt - journalister, forfattere, musikere, erhvervsfolk, universitetsansatte, studerende, kunstnere, teaterfolk m.v. - kan søge om ophold på Ørslev Kloster og få ro til at fordybe sig i en opgave.

Du kan søge om alt fra 2 overnatinger til 2 måneders ophold. Klik dig rundt på vores hjemmeside, se billeder, og læs mere om blandt andet værelserne, parken og skoven og stedets historie.

Lidt praktiske informationer

Der er hverken radio, tv eller telefon på klosteret. Men bare man tager hensyn til sine medgæster, kan man sagtens nyde medier på sit eget værelse. Der er desuden en ret svingende dækning på mobilsignalet på grund af klosterets placering i landskabet og de tykke klostermure, men udenfor kan det altid lade sig gøre at få signal. Igen; det er vigtigt at respektere fællesskabets krav på stilhed, så al samtale på gangene bedes undgået.  

Klosteret har en 60 mbit fibernetforbindelse, hvis trådløse netværk dækker samtlige værelser, stuerne i hovedbygningen samt rummene i Portnerboligen. Desuden er der adgang til nettet via den fælles computer i biblioteket og adgang til kopimaskine, printer og scanner. Vi har staffelier, opslagstavler, moodboards, white boards og flipover - og endda skrivemaskiner(!) på lager. Så spørg endelig. Vi har snart 50 års erfaring i at finde lige præcis det, du mangler for at tænke og arbejde kreativt.

I klosterets Spisestue står "Hr. Hindsberg" - et gammelt men særdeles velklingende flygel. Når man spiller musik i spisestuen eller laver teater m.m., kan det ikke høres på værelserne, så man må også gerne give den gas på Ørslev Kloster. Vi har også en guitar og kan som regel i samarbejde med Skive Musikskole skaffe det instrument, du måtte have brug for til dit ophold, hvis det er for besværligt at slæbe det med selv.

Østfløjens barokke stuer - og køkkenet - danner ofte rammen om fælles samvær, og fællesspisninger mm. opstår, hvis man har lyst til det. Der er ingen krav om socialt samvær, ligesom der ikke er tider, man skal passe. Døgnets timer - og Ørslev Kloster - er til for dig, når du er her, og det værner vi om.

Vi mener, vi med årelang erfaring har lige præcis det, der skal til, for at give de allerbedste rammer om et godt arbejdsophold. Vi kan også varmt anbefale Klitgården, Hald Hovedgaard, San Cataldo og Løgumkloster, som alle har en del år på bagen og er væsentlige for vores danske kulturarv. Ingen steder er ens, så kig dig lidt omkring. Samlet set har vi et godt og varieret udbud - og et godt kollegialt samarbejde imellem os.

Du kan hente en lille folder om ophold på Ørslev Kloster nedenfor.

Priser

Pris for medlemmer

350 kr. pr. dag i de første 5 døgn
300 kr. pr. dag i de næste 10 døgn
250 kr. pr. dag alle dage derefter
Mindste opholdstid er 2 døgn. Sengelinned kan lejes for 50 kr. pr. sæt. 

Pris for ikke-medlemmer 

450 kr. pr. dag i de første 5 døgn
400 kr. pr. dag i de næste 10 døgn
350 kr. pr. dag alle dage derefter

Studierabat
Studerende på SU tilbydes et begrænset antal pladser til kun 250 kr. pr. døgn i månederne oktober, november, februar og marts (undtagen i ferieperioderne). Resten af året er det også muligt at søge om plads til SU-pris, men en eventuel tildeling af SU-plads sker først 14 dage før det ønskede ophold. Hvis det ikke er muligt at få SU-rabat i den ønskede periode, har du som ansøger dog under alle omstændigheder ret til at beholde din plads til almindelig fuld pris.

Portnerboligen

Der kan også søges om studierabat til ophold i Portnerboligen.

Ørslev Kloster Arbejdsrefugium - Hejlskovvej 15 - 7840 Ørslev - T: 61 31 30 20 - oerslev-kloster@mail.dk