Kom på rundvisning

Rundvisning
Grupper kan få en rundvisning på Ørslev Kloster, der ellers ikke er åben for offentligheden.

Klosterforvalter Janne Fruergaard Keyes eller Garry Keyes fortæller om klosterets mangefacetterede historie, der strækker sig helt tilbage til 1200-tallet. Stuer og ledige værelser vises frem, ligesom turen kan suppleres med besøg i klosterkælderen og kirken, når der ikke er kirkelige handlinger iøvrigt. Rundvisningen varer ca. 1-1,5 time.

Vi samarbejder med "Kaffeladen" om forplejning (se nedenfor). Egen forplejning kan medbringes og til enhver tid nydes i “Snekken” i skoven – et smukt madpakkehus med shelter – eller rundt omkring i park og skov.

Gartnerhuset, som hidtil har dannet rammen om en plancheudstilling, har grundet sin tilstand måttet nedrives. I løbet af 2021 og 2022 etableres et nyt og spektakulært formidlingshus og restaureringsværksted, som alle er velkomne til at besøge. Formidlingsafdelingen åbner senest 1. marts 2023.

På tur mellem stilladserne
Mens vi bygger og gør klar til at genåbne, afholder vi nogle aftenture, hvor du er mere end velkommen til at komme med på tur. Turene afholdes torsdage fra kl. 17-18.30, og man møder bare op ved kirken. Datoerne for 2023 er 13. april, 25. maj, 22. juni, 10. august, 7. september samt 5. oktober. Det er gratis at deltage, men frivillige donationer til klosterdriften modtages med glæde. Vel mødt!

 

Bestilling
Rundvisninger skal bestilles på T 6131 3020 eller via mail 
janne@oerslev-kloster.dk
.

Kaffeladen i Hejlskov
Vi samarbejder med "Kaffeladen" i Hejlskov, som er en hyggelig café i laden til den gamle præstegård beliggende 2 km fra klosteret på vej til Limfjorden. Her kan man for 50 kr. pr. person få hjemmeristet kaffe og hjemmebagt kage efter rundvisningen. Man skal min. være 20 personer. Anden forplejning vil evt. også kunne arrangeres. Læs mere om Kaffeladen på www.kaffeladen.dk og se fotos herfra nedenfor.

Kaffeladen i Hejlskov Kaffeladen i Hejlskov

Ørslev Kloster Arbejdsrefugium - Hejlskovvej 15 - 7840 Ørslev - T: 61 31 30 20 - janne@oerslev-kloster.dk