De barokke stuer i østfløjen

Klosterets østfløj består af en række smukke og utrolige stemningsfulde rum og stuer til fælles brug. Rummene bruges flittigt til at arbejde og opholde sig i. 

Selvom arbejdsrefugiet ofte er fuldt belagt, vil man altid opleve østfløjen som en oase af plads og hyggelige nicher lige til at indtage med direkte adgang til den smukke klostergård. Så du kan sætte dig ved skrivebordet i havestuen og slå dobbeltdørene på vid gab og arbejde med udsigt over klosterenge og skov - og med trappe ned til haven.

Det vigtigste for os er, at vores gæster har plads, ro og tid til at tænke og arbejde. Om du vil synge, lave yoga, danse, sprede hele manuskriptet ud på gulvet eller bare nyde en stille stund. Det bestemmer du helt selv. Vi har med vilje indrettet en lang række arbejdspladser i stuerne, som man kan bruge alene eller i fællesskab med andre. 

Øverum i spisestuen

Spisestuen på Ørslev Kloster kan anvendes som øverum for musikere og musikudøvende. De udspændte væglærreder giver en særlig god akustik i rummet. Hindsbergflygelet og guitaren må naturligvis bruges af alle gæster. Vi kan ofte leje andre instrumenter på Skive Musikskole, så du ikke behøber slæbe din kontrabas med dig i toget.

Lyden fra flyglet eller andre instrumenter når ikke igennem til arbejdsværelserne, så det eneste man skal sikre sig er, at man lukker de gamle barokke dobbelte døre ind til spisestuen, før man spiller, synger osv.

Vi har restaureret os tilbage til fortiden


Det seneste årti er der blevet lagt meget arbejde og mange fondsbevillinger i at bringe klosteret tilbage til sin oprindelige form. Det kan du få et lille indtryk af her.