Tanker og tiltag fra klosterforvalteren


Ølbrygning, Hamlet, jul, kunst og kammerkor, herregårdenes dag.... 

Hver dag på Ørslev Kloster ligner sig selv - og det er meningen! Her er åbent året rundt, og for refugiets gæster er der ingen pligter, ingen tidspunkter at passe, intet at skulle forholde sig til (lige bortset fra det medbragte arbejdsprojekt, selvfølgelig). En til to gange om året sker det dog, at vi alligevel ikke kan lade være med at åbne dørene op og lave noget helt andet, fordi vi simpelthen elsker at invitere indenfor. Og det kommer ikke bag på refugiegæsterne - de er advaret på forhånd og kommer hjem med oplevelser.

Når vi gør det - gør vi det godt (synes vi selv), og efterhånden er der en hel skare af mennesker, der elsker at igangsætte og hjælpe til. Uden disse fantastiske mennesker, der frivilligt stiller op, ville vi ikke kunne afholde koncerter, lave julearrangementer, opføre skuespil, brygge øl og alt det andet, vi finder på.

 

Vi foretrækker at "vende vrangen ud", når vi inviterer indenfor - det vil sige, at det oftest er klostergæster, der viser det frem, de har produceret på deres ophold på klosteret. Det er spændende, synes vi, og så er arrangementet helt automatisk drevet af en stor lyst, hvilket er essentielt for, at det bliver godt.

På plakaterne har vi - blandt meget andet - haft The Spooky Mens Chorale, Mads Bille med Herning Kirkes Drengekor, Det Fortællende Teater, Skuespilleren Chili Turéll, Forfatteren Poul Larsen, Jazzpianisten Lars Brogaard, Eske Holms "Kvinden i Saksen" med Lane Lind og Karin Rørbech, Det Jyske Ensemble og Midtjysk Kammerkor. I 2017 kunne man opleve natteater den 5. maj...

Mennesker og mure på klostret

Ørslev Kloster Arbejdsrefugium - Hejlskovvej 15 - 7840 Ørslev - T: 61 31 30 20 - janne@oerslev-kloster.dk