Værelserne på klostret og i portnerboligen

9 værelser på selve klosteret

I klostrets syd- og vestfløj er der 9 arbejdsværelser. Værelserne har hver især deres helt særlige atmosfære og karakter. Nogle vender mod vest og eftermiddags- og aftensolen med udsigt til vesthaven og skoven, mens andre vender mod syd og har udsigt over engen og skoven. Fælles for værelserne er, at de er indrettet i enkel klosterstil uden forstyrrende elementer.

På klostergangene udenfor værelserne er der 2 fælles badeværelser og 1 fælles køkken, og derudover er der adgang til alle stuerne i østfløjen. Stuerne er fællesarealer til både arbejde og afslapning for gæsterne. Under sydfløjen ligger der desuden en række stemningsfulde hvælvede middelalderlige kælderrum, som man også er velkommen til at opholde sig i. 

3 dobbelt- og 1 enkeltværelse i portnerbolighen

I portnerboligen ved indgangen til klostergården er der 3 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse, to store arbejds- og opholdsrum samt køkken, bryggers og bad/toilet. Portnerboligen er derfor velegnet til mindre arbejdsgrupper - mens klosterfløjene henvender sig til enkeltpersoner.

 

 

Gamle, kalkede mure

Værelser er uden kunst på væggene, for vi har ønsket, at de gamle kalkede mure skal have lov til at fremstå med deres hel egen skønhed med skæve vinkler og lag på lag af historie. Kun i portnerboligens rum er der malerier og tryk, som skaber en hyggelig stemning i den gamle godsforvalterbolig.

Fælles for alle rum på klosteret er, at de er enkelt indrettede med et godt skrivebord, en behagelig kontorstol, seng, reoler og hvilestole. 7 af de 9 værelser i de gamle klosterfløje har meget højt til loftet og tykke hvidkalkede klostermure med høje barokke vinduesåbninger til skoven og parken udenfor. De 2 sidste af de 7 værelser er lavloftede og hyggelige og ligger desuden 'oven på' hinanden.

Søg om ophold 

Første gang du søger om ophold på Ørslev Kloster, skal du kontakte klosterforvalteren med en kort begrundelse for, hvorfor du ønsker at arbejde med en opgave på klosteret.

Det er tilladt for alle at søge om et arbejdsophold på klosteret - uanset baggrund og alder.