Arbejdsophold på klostret

Ørslev Kloster er et refugium med en helt enestående atmosfære. Bag de tykke mure kan forfattere, musikere, universitetsansatte, journalister, studerende, kunstnere, teaterfolk - alle med et arbejdsprojekt - få ro til at fordybe dig i en opgave.

Du kan søge om alt fra 2 overnatninger til 2 måneders ophold. Klik dig rundt på vores hjemmeside, se billeder, og læs mere om blandt andet værelserneparken og skoven og stedets historie.

Lidt praktiske informationer

Der er 10 værelser i Hovedbygningen på Ørslev Kloster. Tre har to etager, hvor man fra øverste etage kan nyde udsigten over landskabet fra sin seng. Det kræver dog, at man kan vandre op ad en forholdsvist stejl trappe.

Er man gangbesværet, kan det generelt være vanskeligt at være på ophold i hovedbygningen, men vi vil i videst muligt omfang hjælpe og tage hensyn, så det er vigtigt at meddele, hvis man har særlige behov.

Der er hverken radio, tv eller telefon på klosteret. Det er vigtigt at respektere fællesskabets krav på stilhed, så al samtale på gangene bedes undgået, og onlinemøder bedes begrænset på værelserne, og kan med fordel flyttes til stuerne.  

Klosteret har en kraftig internetforbindelse, der dækker overalt. Desuden er der adgang til nettet via den fælles computer i biblioteket og adgang til kopimaskine (A4), printer (op til A3) og scanner (A4). Vi har staffelier, opslagstavler og alt muligt andet på lager, så spørg endelig. Vi har 50 års erfaring i at finde lige præcis det, du mangler for at tænke og arbejde kreativt.

Se hvad vi har her, så du ikke behøver at slæbe for meget med!

Flyglerne
I klosterets Spisestue står vores spritnye Bösendorfer mini-koncertflygel (214VC), som vi har været heldige at kunne erhverve med fondsmidler. Alle må bruge flyglet, og vi har også en god guitar til fælles brug. Når man spiller musik i spisestuen eller laver teater m.m., kan det ikke høres på værelserne, så man må også gerne give den gas på Ørslev Kloster. Vi har et rigtig godt Yamaha el-klaver med høretelefoner, der kan bringes ind på værelset og f.eks. kan bruges af komponister. I samarbejde med Skive Musikskole kan vi ofte skaffe det instrument, du måtte have brug for til dit ophold, hvis det er for besværligt at slæbe det med selv. Har man brug for at kunne anvende øverummet i mange timer hver dag, er det en god idé at meddele det i forbindelse med aftale om ophold. Vi har desuden indrettet et særligt øvelokale med et ligeledes fondsfinansieret nyerhvervet flygel (Yamaha C3) i klosterets portnerbolig. Dette rum kan reserveres som et værelse, så man bor med sit instrument. Man kan selvfølgelig også bruge det med andre instrumenter. Fordelen er, at man kan spille døgnet rundt og kan bo sammen med sin musik. Rummet skal have foretaget akustiske justeringer i de kommende måneder men forventes snart helt klart. 

Vi stemmer vores flygler to gange om året, og det er Steen Bjørnager fra Pianoværkstedet, der stemmer. Ønsker man et helt nystemt flygel i forbindelse med sit ophold (hvis man f.eks. ønsker at indspille) er man velkommen til for egen regning at få stemt flyglet (ca. 1500 kr. inkl. moms). Bare sig til i god tid.

Stuerne

Østfløjens barokke stuer - og køkkenet - danner ofte rammen om fælles samvær, og fællesspisninger mm. opstår, hvis man har lyst til det. Der er ingen krav om socialt samvær, ligesom der ikke er tider, man skal passe. Døgnets timer - og Ørslev Kloster - er til for dig, når du er her, og det værner vi om. Læs mere nedenfor.

Vi mener, vi med årelang erfaring har lige præcis det, der skal til, for at give de allerbedste rammer om et godt arbejdsophold.

Vi kan også anbefale de andre refugier

Vi kan også varmt anbefale KlitgårdenHald HovedgaardSan Cataldo og Løgumkloster, som alle har en del år på bagen, og er væsentlige for vores danske kulturarv. Ingen steder er ens, så kig dig lidt omkring. Samlet set har vi et godt og varieret udbud - og et godt kollegialt samarbejde imellem os.

Pris for ophold

Alle skal have mulighed for at bo på Ørslev Kloster. Prisen for en overnatning er derfor så billig som overhovedet mulig; 375 kr. for et enkeltværelse (300 kr. ekskl. moms). Overnatter man to personer på et dobbeltværelse, er prisen 650 kr. ialt (520 ekskl. moms). 

Mindste opholdstid er 2 døgn.

Sengelinned kan lejes for 70 kr. pr. sæt inkl. håndklæder ad libitum, men må også gerne medbringes hjemmefra. 

Klippekort

Vi vil så gerne have, I kommer igen og igen. Derfor kan man forkøbe lige så mange overnatninger, man ønsker, og bruge dem drypvist. Køber man 30 klip eller mere, er prisen 325 kr. pr. døgn inkl. moms (260 kr. ekskl. moms).

Studierabat

Studerende på SU tilbydes et begrænset antal pladser til 325 kr. pr. overnatning inkl. moms (undtagen i ferieperioderne).

 

Ophold med forplejning

Langt de fleste laver selv mad, men der er også andre muligheder. Du kan vælge at få leveret kvalitetsforplejning fra Højslev Kro (se afsnittet grupper. Fuld forplejning for een person inkl. kage er 987,50 kr. inkl. moms pr. dag), eller du kan få leveret skønne vegetariske og økologiske fødevarer og retter fra Eva fra Drivhuset, der leverer hver torsdag, når man forudbestiller senest tirsdag. Vi har forkøbt en masse nødrationer fra Drivhuset, som ligger til salg i vores fryser. Købmanden ligger kun 1,5 km fra klosteret, og man må låne cykler eller kan gå den fine tur gennem skoven hen og handle.

Ankomst, afrejse og betaling

Værelserne er senest klar kl. 13, og man behøver aldrig forlade sit værelse før kl. 11. Man kan dog altid komme tidligere - og blive længere - og arbejde i stuerne, så vi holder så lidt "hoteltid" som muligt. Betaling kan ske på flere måder - kontant, Mobilepay, EAN eller regning tilsendt på mail efterfølgende. Vi tager ikke plastikkort. Betalingsmåden aftales ved afrejse.

Betaling ved afbud

Ved afbud mindre end 10 døgn før opholdets start betales for de  første to døgn.

Ved afbud mindre end 3 dage før opholdets start betales for hele det bookede ophold.

Ved senere ankomst eller tidligere afrejse betales ligeledes for alle  bookede døgn. 

NB: Afbudsreglerne sikrer, at vi fortsat kan holde prisen så lav som muligt for alle.