Åbent formidlingshus

Der er rigtig stor efterspørgsel på at besøge Ørslev Kloster og høre om stedets historie. Så med vores nye "fortællehus" går ingen forgæves. Fortællehuset er samtidig et arbejdende værksted og ligger der, hvor det gamle gartnerhus lå - på Hejlskovvej 11 - dvs. ud for klosterengen. Der er fri adgang i dagtimerne, og fra huset er der ruter rundt i det historiske parkanlæg og den fine bøgeskov Kvindsnapskoven. 

I fortællehuset kan man via en stor model af klostret se ind ad vinduerne til Ørslev Kloster og aktivere fortællinger og film om hele klosterets 800 års lange historie. Og via interviews med klostergæster får man desuden et rigtig godt indtryk af, hvad der foregår bag de tykke mure nu og her. 

Der er parkering lige ved huset - også for handicappede - og der er offentligt tilgængeligt toilet. Der er tidslås på døren til formidlingshuset, som holder åbent i dagtimerne.

Vi kan anbefale en tur i formidlingshuset og en madkurv til en tur til madpakkehuset "Snekken" eller til dansepladsen, hvor der er musikinstrumenter og dukketeater. Gå på opdagelse!

Rundvisning i klosteranlægget

Man er også velkommen til at deltage i en af de gratis offentlige rundvisninger, vi holder i løbet af året, hvor man kommer med i kirken og indenfor på klosteret. Vi mødes ved kirken kl. 17, og turen forventes at være færdig kl. ca. 18.30. Datoerne for 2024 er: 9. august samt 18. september.

Private grupper kan også bestille en rundvisning ved kontakt til klosterforvalteren. Der er først plads til rundvisninger fra oktober 2024.

Øvrige arrangementer

Herregårdenes dag

Herregårdenes dag afholdes søndag den 18. august. Der er rundvisninger og "afternoon tea". Læs hele programmet her og husk, at det kræver tilmelding at deltage.

Blichers Røverstue

Koncertfortællingen "Blichers Røvestue" afholdes tirsdag den 10. september. Info og billetsalgsmulighed følger.

Jul på Ørslev Kloster

I weekenden 23. og 24. november afholder hele egnen det store julemarked på klosteret, hvor kunsthåndværk og lokale fødevarer fylder rum og stuer i hele klosteranlægget. I år er der sat fokus på, at der skal være meget mere plads til at komme rundt - og at det skal være nemmere at finde rundt - så derfor samler alle fødevarer sig på klosterets hyggelige gårdsplads, og der er sørget for rigtig god plads til passage mellem standene. Vi glæder os!