Åbent formidlingshus

Der er rigtig stor efterspørgsel på at besøge Ørslev Kloster og høre om stedets historie. Så med vores nye formidlingshus går ingen forgæves. Formidlingshuset er samtidig et arbejdende værksted og ligger der, hvor det gamle gartnerhus lå - på Hejlskovvej 11 - dvs. ud for klosterengen. Der er fri adgang i dagtimerne, og fra huset er der ruter rundt i det historiske parkanlæg og den fine bøgeskov Kvindsnapskoven. 

I formidlingshuset kan man via en stor model af klostret se ind ad vinduerne til Ørslev Kloster og aktivere fortællinger og film om hele klosterets 800 års lange historie. Og via interviews med klostergæster får man desuden et rigtig godt indtryk af, hvad der foregår bag de tykke mure nu og her. 

Der er parkering lige ved huset - også for handicappede - og der er offentligt tilgængeligt toilet. Der er tidslås på døren til formidlingshuset, som holder åbent i dagtimerne.

Vi kan anbefale en tur i formidlingshuset og en madkurv til en tur til madpakkehuset "Snekken" eller til dansepladsen, hvor der er musikinstrumenter og dukketeater. Gå på opdagelse!

Rundvisning i klosteranlægget

Man er også velkommen til at deltage i en af de gratis offentlige rundvisninger, vi holder i løbet af året, hvor man kommer med i kirken og indenfor på klosteret. Vi mødes ved kirken kl. 17, og turen forventes at være færdig kl. ca. 18.30. Datoerne for 2024 er: 13. juni, 9. august samt 18. september.

Private grupper kan også bestille en rundvisning ved kontakt til klosterforvalteren. Der er først plads til rundvisninger til efteråret 2024.

Øvrige arrangementer

Generalforsamling

Foreningen Ørslev Kloster afholder sin generalforsamling lørdag den 25. maj kl. 15. Vil du gerne deltage, kan du kontakte forvalteren og tegne et medlemskab. Det kan også gøres her.

 

Gilgamesh

Onsdag d. 12. juni, kl 19.00 er der fortælleteater i Klostergården på Ørslev Kloster. Det er forestillingen GILGAMESH med Jesper la Cour fra Det fortællende Teater. Forestillingen er for alle fra 10 år og op. Der er gratis adgang.

Fortællingen om Gilgamesh er mere end 3.000 år gammel, nedskrevet på lertavler med kileskrift.  Kong Gilgamesh er en hadet og ondsindet tyran, der krænker og overskrider alles grænser. For at tæmme ham skabes modvæsenet Enkidu. Ud af deres møde vokser et venskab så stærkt, at selv guderne bliver nødt til at forholde sig til det.

En aktuel fortælling om kærlighed, styrke, modstand, venskab, menneskelighed – og ja: fremtid.

I er velkomne til at tage madkurven med og nyde aftensmaden i de smukke omgivelser. Mulighed for at købe øl og vand.

 

Herregårdenes dag

Herregårdenes dag afholdes søndag den 18. august. Mere herom senere.

 

Blichers Røverstue

Koncertfortællingen "Blichers Røvestue" afholdes tirsdag den 10. september. Info og billetsalgsmulighed følger.