Arbejdsophold på klostret

Ørslev Kloster er et refugium med en helt enestående atmosfære. Bag de tykke mure kan journalister, forfattere, musikere, erhvervsfolk, universitetsansatte, studerende, kunstnere, teaterfolk - alle med et arbejdsprojekt - få ro til at fordybe dig i en opgave.

Du kan søge om alt fra 2 overnatinger til 2 måneders ophold. Klik dig rundt på vores hjemmeside, se billeder, og læs mere om blandt andet værelserneparken og skoven og stedets historie.

Lidt praktiske informationer

Der er 10 værelser i Hovedbygningen på Ørslev Kloster. Fire fungerer som dobbeltværelser. Der er hverken radio, tv eller telefon på klosteret. Men bare man tager hensyn til sine medgæster, kan man sagtens nyde medier på sit eget værelse. Der er desuden en ret svingende dækning på mobilsignalet på grund af klosterets placering i landskabet og de tykke klostermure, men udenfor kan det altid lade sig gøre at få signal. Igen; det er vigtigt at respektere fællesskabets krav på stilhed, så al samtale på gangene bedes undgået og onlinemøder bedes begrænset på værelserne men kan flyttes til stuerne.  

Klosteret har en 60 mbit fibernetforbindelse, hvis trådløse netværk dækker samtlige værelser, stuerne i hovedbygningen samt rummene i Portnerboligen. Desuden er der adgang til nettet via den fælles computer i biblioteket og adgang til kopimaskine, printer og scanner. Vi har staffelieropslagstavler og alt muligt andet på lager, så spørg endelig. Vi har 50 års erfaring i at finde lige præcis det, du mangler for at tænke og arbejde kreativt.

I klosterets Spisestue står vores spritnye Bösendorfer koncertflygel, som vi har været heldige at kunne erhverve med fondsmidler. Alle må bruge flyglet, og vi har også en god guitar til fælles brug. Når man spiller musik i spisestuen eller laver teater m.m., kan det ikke høres på værelserne, så man må også gerne give den gas på Ørslev Kloster. Vi har et rigtig godt Yamaha el-klaver med høretelefoner, der kan bringes ind på værelset og f.eks. kan bruges af komponister. I samarbejde med Skive Musikskole kan vi ofte skaffe det instrument, du måtte have brug for til dit ophold, hvis det er for besværligt at slæbe det med selv. Har man brug for at kunne reservere øverummet i mange timer hver dag, er det en god idé at meddele det i forbindelse med aftale om ophold. Når vi genåbner, etableres et særligt øvelokale med flygel i klosterets portnerbolig, som kan reserveres, og som man endda har mulighed for at bo i. Vi glæder os!

Østfløjens barokke stuer - og køkkenet - danner ofte rammen om fælles samvær, og fællesspisninger mm. opstår, hvis man har lyst til det. Der er ingen krav om socialt samvær, ligesom der ikke er tider, man skal passe. Døgnets timer - og Ørslev Kloster - er til for dig, når du er her, og det værner vi om. Læs mere nedenfor.

Vi mener, vi med årelang erfaring har lige præcis det, der skal til, for at give de allerbedste rammer om et godt arbejdsophold. Vi kan også varmt anbefale KlitgårdenHald HovedgaardSan Cataldo og Løgumkloster, som alle har en del år på bagen og er væsentlige for vores danske kulturarv. Ingen steder er ens, så kig dig lidt omkring. Samlet set har vi et godt og varieret udbud - og et godt kollegialt samarbejde imellem os.

Priser

Pris for ophold

Alle skal have mulighed for at bo på Ørslev Kloster. Prisen for en overnatning er derfor så billig som overhovedet mulig; 375 kr. for et enkeltværelse (300 kr. ekskl. moms) og 650 kr. for et dobbeltværelse (520 ekskl. moms). 

Mindste opholdstid er 2 døgn.

Sengelinned kan lejes for 50 kr. pr. sæt inkl. håndklæder, men må også gerne medbringes hjemmefra. 

Klippekort

Vi vil så gerne have, I kommer igen og igen. Derfor kan man forkøbe lige så mange overnatninger, man ønsker, og bruge dem drypvist. Køber man 30 klip eller mere, er prisen 325 kr. pr. døgn inkl. moms (260 kr. ekskl. moms).

Studierabat

Studerende på SU tilbydes et begrænset antal pladser til 325 kr. pr. overnatning inkl. moms (undtagen i ferieperioderne).

Ophold med forplejning

Langt de fleste laver selv mad, men vi har forskellige muligheder for forplejning. Læs mere nedenfor, afsnittet køkken, eller send en forespørgsel direkte til os.

Ankomst, afrejse og betaling

Værelserne er senest klar kl. 13, og man behøver aldrig forlade sit værelse før kl. 11. Man kan dog altid komme tidligere - og blive længere - og arbejde i stuerne, så vi holder så lidt "hoteltid" som muligt. Betaling kan ske på flere måder - kontant, Mobilepay, EAN eller regning tilsendt på mail efterfølgende. Vi tager ikke plastikkort. Betalingsmåden aftales ved afrejse.

Betaling ved afbud

Ved afbud mindre end 10 døgn før opholdets start betales for de  første to døgn.

Ved afbud mindre end 3 dage før opholdets start betales for hele det bookede ophold.

Ved senere ankomst eller tidligere afrejse betales ligeledes for alle  bookede døgn. 

NB: Afbudsreglerne sikrer, at vi fortsat kan holde prisen så lav som muligt for alle.

Værelser

Klosteret gennemgår lige nu en større renovering og er derfor lukket for ophold. Når vi åbner igen, vil der i klostrets syd- og vestfløj være 10 arbejdsværelser. Værelserne har hver især deres helt særlige atmosfære og karakter. Nogle vender mod vest med eftermiddags- og aftensol og med udsigt til vesthaven og skoven, mens andre vender mod syd og har udsigt over engen og skoven. Fælles for værelserne er, at de er indrettet i enkel klosterstil uden forstyrrende elementer. Fire af værelserne vil være dobbeltværelser, og tre af værelserne vil være i to etager.

På klostergangene udenfor værelserne vil der være 2 fælles badeværelser, tekøkken og et ekstra toilet. Derudover er der adgang til alle stuerne i østfløjen. Stuerne er fællesarealer til både arbejde og afslapning for gæsterne. Under sydfløjen ligger der desuden en række stemningsfulde hvælvede middelalderlige kælderrum, som kommer til at indeholde refugiets store køkken og spisesal, vaskerum samt en smuk badstue. Derudover vil der være to smukke disponible rum til fælles samvær og kreativt arbejde. Der bliver indvendige adgange til klosterkælderen :) 

12 værelser samt øverum i portnerbolighen

portnerboligen ved indgangen til klostergården vil der i kraft af en tilbygning blive 12 værelser, hvoraf 2 er dobbelt-/twinværelser, tre store arbejds- og opholdsrum samt et stort køkken, vaskerum og fire badeværelser. Der er handicapvenlig adgang til store dele af huset.

Man kan som gruppe leje hele huset eller nøjes med at leje 2-8 værelser - hvor man deler storkøkkenet med op til to andre grupper på ophold, som vi kender det fra ophold i Hovedbygningen. Hver mindre gruppe har altid badeværelser samt et grupperum for sig selv. Portnerboligen er således velegnet til mindre arbejdsgrupper på mellem 2 og 15 mennesker, mens klosterfløjene henvender sig til enkeltpersoner. Er man dog eksempelvis underviser og har en gruppe studerende med sig i Portnerboligen, er man velkommen til at leje et værelse i Hovedbygningen til sig selv.

I Portnerboligen kommer der et øvelokale med egen indgang og med flygel og plads til sammenspil for en kvartet. Man vil kunne booke sig ind i øvelokalet og også overnatte der sammen med sit instrument, og grupper i Portnerboligen er også velkomne til at leje værelset, så der kan rådes over i alt 13 værelser til gruppeophold.

Stuer

Klosterets østfløj består af en række smukke og utroligt stemningsfulde rum og stuer til fælles brug. Stuerne bruges flittigt til at arbejde og opholde sig i. 

Selvom arbejdsrefugiet ofte er fuldt belagt, vil man altid opleve østfløjen som en oase af plads og hyggelige nicher lige til at indtage med direkte adgang til den smukke klostergård. Så du kan sætte dig ved skrivebordet i havestuen og slå dobbeltdørene på vid gab og arbejde med udsigt over klosterenge og skov - og med trappe ned til haven.

Det vigtigste for os er, at vores gæster har plads, ro og tid til at tænke og arbejde. Om du vil synge, dyrke yoga, danse, sprede hele manuskriptet ud på gulvet eller bare nyde en stille stund. Det bestemmer du helt selv. Vi har med vilje indrettet en lang række arbejdspladser i stuerne, som man kan bruge alene eller i fællesskab med andre. 

Øverum i spisestuen samt i portnerboligen

Spisestuen på Ørslev Kloster kan anvendes som øverum for musikere og musikudøvende. De udspændte væglærreder giver en særlig god akustik i rummet. Bösendorferflyglet (model VC214) og guitaren må naturligvis bruges af alle gæster. Vi kan ofte leje andre instrumenter på Skive Musikskole, så du ikke behøber slæbe din kontrabas med dig i toget.

Lyden fra flyglet eller andre instrumenter når ikke igennem til arbejdsværelserne, så det eneste man skal sikre sig er, at man lukker de gamle barokke dobbelte døre ind til spisestuen, før man spiller, synger osv.

Vi har desuden et godt elektrisk Yamaha-klaver, som man må låne til brug på værelset - med høretelefoner naturligvis.

Hvis man foretrækker at øve sig helt i fred - eller hvis man er en lille kvartet, der ønsker fred til at øve sig sammen - så etableres der nu et øvelokale med flygel i portnerboligen. Det bliver også muligt at leje øvelokalet for 375 kr. pr. overnatning og at overnatte i det, så man bor med sit instrument.

 

Badeværelser

I hovedbygningen er der to badeværelser med brusebad, toilet og håndvask. Og i østfløjen er der desuden et separat toiletrum. I kælderen etableres en badstue samt toilet. Gæsterne er fælles om alle badeværelser. 

Køkken

Det fælles køkken er veludstyret, og der laver man primært selv sin mad. Du får din egen køleskabshylde, et køkkenskab og en grøntsagskurv, så du har et sted til dine madvarer. Derudover er der også plads i en fælles fryser. 

Køkkenet har opvaskemaskine, stempelkander, tekander, kaffemaskine, elkoger, termokander, blender samt diverse krydderier, salt, peber.

I landsbyen Hald, som ligger 1,5 km væk, er der en velassorteret Spar Købmandsbutik, hvor du har mulighed for at købe ind eller få leveret varer til klosteret. Købmanden sælger også færdigretter. Vi har cykler, der er til frit udlån.

Hver torsdag leverer Eva fra Drivhuset økologiske varer og dejlige færdigretter til vores gæster. Så det har du naturligvis også mulighed for at nyde godt af, og vi sørger selvfølgelig for at lægge din mad på køl og frost etc., så den er klar til dig, når du kommer. Du skal bare forudbestille senest om tirsdagen. Se Evas brochure her. Når du ikke selv at bestille, så har klosteret købt en række "nødrationer" fra Eva - dejlige færdigretter, der kan købes på klosteret.

Ophold med forplejning
De fleste laver selv deres mad og mange vælger at få leveret varer (færdigretter, grønt, mælkeprodukter, brød etc.) fra Drivhuset om torsdagen, som vi så sætter på køl og frost, så det er klart, til når man kommer. Undervejs i opholdet supplerer man evt. med varer fra købmanden, der ligger 1,5 km fra klosteret (vi har cykler, man kan låne). Man bestiller og køber selv ind og tilbereder etc., men det er muligt at lade klosteret betale for maden, hvorefter udgifterne kommer med på den samlede regning. Med en sådan løsning kan forplejningsdelen af opholdet klares for omkring 100-150 kr. om dagen. 

Nogle af de lokale madsteder som Idylidyl, Højslev KroSpændende MadFrokostbussen og Bentas Cafeteria kan også af og til levere et eller flere daglige måltider. Vi hjælper gerne med at arrangere forplejningen for jer, men man må selvfølgelig også meget gerne selv arrangere direkte med leverandørerne.