Arbejdsophold på klostret

Ørslev Kloster er et refugium med en helt enestående atmosfære. Bag de tykke mure kan journalister, forfattere, musikere, erhvervsfolk, universitetsansatte, studerende, kunstnere, teaterfolk - alle med et arbejdsprojekt - få ro til at fordybe dig i en opgave.

Du kan søge om alt fra 2 overnatinger til 2 måneders ophold. Klik dig rundt på vores hjemmeside, se billeder, og læs mere om blandt andet værelserneparken og skoven og stedets historie.

Lidt praktiske informationer

Der er hverken radio, tv eller telefon på klosteret. Men bare man tager hensyn til sine medgæster, kan man sagtens nyde medier på sit eget værelse. Der er desuden en ret svingende dækning på mobilsignalet på grund af klosterets placering i landskabet og de tykke klostermure, men udenfor kan det altid lade sig gøre at få signal. Igen; det er vigtigt at respektere fællesskabets krav på stilhed, så al samtale på gangene bedes undgået.  

Klosteret har en 60 mbit fibernetforbindelse, hvis trådløse netværk dækker samtlige værelser, stuerne i hovedbygningen samt rummene i Portnerboligen. Desuden er der adgang til nettet via den fælles computer i biblioteket og adgang til kopimaskine, printer og scanner. Vi har staffelieropslagstavler og alt muligt andet på lager, så spørg endelig. Vi har 50 års erfaring i at finde lige præcis det, du mangler for at tænke og arbejde kreativt.

I klosterets Spisestue står vores spritnye Bösendorfer koncertflygel, som vi har været heldige at kunne erhverve med fondsmidler. Alle må bruge flyglet. Når man spiller musik i spisestuen eller laver teater m.m., kan det ikke høres på værelserne, så man må også gerne give den gas på Ørslev Kloster. Vi har også en guitar og kan som regel i samarbejde med Skive Musikskole skaffe det instrument, du måtte have brug for til dit ophold, hvis det er for besværligt at slæbe det med selv. Har man brug for at kunne reservere øverummet i mange timer hver dag, er det en god idé at meddele det i forbindelse med aftale om ophold.

Østfløjens barokke stuer - og køkkenet - danner ofte rammen om fælles samvær, og fællesspisninger mm. opstår, hvis man har lyst til det. Der er ingen krav om socialt samvær, ligesom der ikke er tider, man skal passe. Døgnets timer - og Ørslev Kloster - er til for dig, når du er her, og det værner vi om.

Vi mener, vi med årelang erfaring har lige præcis det, der skal til, for at give de allerbedste rammer om et godt arbejdsophold. Vi kan også varmt anbefale KlitgårdenHald HovedgaardSan Cataldo og Løgumkloster, som alle har en del år på bagen og er væsentlige for vores danske kulturarv. Ingen steder er ens, så kig dig lidt omkring. Samlet set har vi et godt og varieret udbud - og et godt kollegialt samarbejde imellem os.

Priser

Pris for ophold

350 kr. pr. dag i de første 5 døgn
300 kr. pr. dag i de næste 10 døgn
250 kr. pr. dag alle dage derefter
Mindste opholdstid er 2 døgn.

Sengelinned kan lejes for 50 kr. pr. sæt inkl. håndklæder, men må også gerne medbringes hjemmefra. 

Klippekort

Vi vil så gerne have, I kommer igen og igen. Derfor kan man forkøbe lige så mange overnatninger, man ønsker, og bruge dem drypvist.

 

Ophold med forplejning

Langt de fleste laver selv mad, men vi har forskellige muligheder for forplejning. Læs mere nedenfor, afsnittet køkken, eller send en forespørgsel direkte til os.

Betaling ved afbud

Ved afbud mindre end 10 døgn før opholdets start betales for de  første to døgn.

Ved afbud mindre end 3 dage før opholdets start betales for hele det bookede ophold.

Ved senere ankomst eller tidligere afrejse betales ligeledes for alle  bookede døgn. 

NB: Afbudsreglerne sikrer, at vi fortsat kan holde prisen så lav som muligt for alle.

Studierabat
Studerende på SU tilbydes et begrænset antal pladser til kun 250 kr. pr. døgn i månederne oktober, november, februar og marts (undtagen i ferieperioderne). Resten af året er det også muligt at søge om plads til SU-pris, men en eventuel tildeling af SU-plads sker først 14 dage før det ønskede ophold. Hvis det ikke er muligt at få SU-rabat i den ønskede periode, har du som ansøger dog under alle omstændigheder ret til at beholde din plads til almindelig fuld pris.

Der kan også søges om studierabat til ophold i Portnerboligen.

Ankomst, afrejse og betaling
Værelserne er senest klar kl. 13, og man behøver aldrig forlade sit værelse før kl. 11. Man kan dog altid komme tidligere - og blive længere - og arbejde i stuerne, så vi holder så lidt "hoteltid" som muligt. Betaling kan ske på flere måder - kontant, Mobilepay, EAN eller regning tilsendt på mail efterfølgende. Vi tager ikke plastikkort. Betalingsmåden aftales ved afrejse.

Værelser

I klostrets syd- og vestfløj er der 9 arbejdsværelser. Værelserne har hver især deres helt særlige atmosfære og karakter. Nogle vender mod vest og eftermiddags- og aftensolen med udsigt til vesthaven og skoven, mens andre vender mod syd og har udsigt over engen og skoven. Fælles for værelserne er, at de er indrettet i enkel klosterstil uden forstyrrende elementer.

På klostergangene udenfor værelserne er der 2 fælles badeværelser og 1 fælles køkken, og derudover er der adgang til alle stuerne i østfløjen. Stuerne er fællesarealer til både arbejde og afslapning for gæsterne. Under sydfløjen ligger der desuden en række stemningsfulde hvælvede middelalderlige kælderrum, som man også er velkommen til at opholde sig i. 

3 dobbelt- og 1 enkeltværelse i portnerbolighen

portnerboligen ved indgangen til klostergården er der 3 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse, to store arbejds- og opholdsrum samt køkken, bryggers og bad/toilet. Portnerboligen er derfor velegnet til mindre arbejdsgrupper - mens klosterfløjene henvender sig til enkeltpersoner.

Stuer

Klosterets østfløj består af en række smukke og utrolige stemningsfulde rum og stuer til fælles brug. Rummene bruges flittigt til at arbejde og opholde sig i. 

Selvom arbejdsrefugiet ofte er fuldt belagt, vil man altid opleve østfløjen som en oase af plads og hyggelige nicher lige til at indtage med direkte adgang til den smukke klostergård. Så du kan sætte dig ved skrivebordet i havestuen og slå dobbeltdørene på vid gab og arbejde med udsigt over klosterenge og skov - og med trappe ned til haven.

Det vigtigste for os er, at vores gæster har plads, ro og tid til at tænke og arbejde. Om du vil synge, lave yoga, danse, sprede hele manuskriptet ud på gulvet eller bare nyde en stille stund. Det bestemmer du helt selv. Vi har med vilje indrettet en lang række arbejdspladser i stuerne, som man kan bruge alene eller i fællesskab med andre. 

Øverum i spisestuen

Spisestuen på Ørslev Kloster kan anvendes som øverum for musikere og musikudøvende. De udspændte væglærreder giver en særlig god akustik i rummet. Bösendorferflyglet (model VC214) og guitaren må naturligvis bruges af alle gæster. Vi kan ofte leje andre instrumenter på Skive Musikskole, så du ikke behøber slæbe din kontrabas med dig i toget.

Lyden fra flyglet eller andre instrumenter når ikke igennem til arbejdsværelserne, så det eneste man skal sikre sig er, at man lukker de gamle barokke dobbelte døre ind til spisestuen, før man spiller, synger osv.

Vi har desuden et elektrisk klaver, som man må låne til brug på værelset - med høretelefoner naturligvis.

Badeværelser

I hovedbygningen er der to badeværelser med brusebad, toilet og håndvask. Og i østfløjen er der desuden et separat toiletrum. Gæsterne er fælles om alle de tre rum. 

Køkken

Det fælles køkken er veludstyret, og der laver man primært selv sin mad. Du får din egen køleskabshylde, et køkkenskab og en grøntsagskurv, så du har et sted til dine madvarer. Derudover er der også plads i en fælles fryser. 

Køkkenet har opvaskemaskine, stempelkander, tekander, kaffemaskine, elkoger, termokander, blender samt diverse krydderier, salt, peber.

I landsbyen Hald, som ligger 1,5 km væk, er der en velassorteret Spar Købmandsbutik, hvor du har mulighed for at købe ind eller få leveret varer til klosteret. Købmanden sælger også færdigretter. Vi har cykler, der er til frit udlån.

Hver torsdag leverer Eva fra Drivhuset økologiske varer og dejlige færdigretter til vores gæster. Så det har du naturligvis også mulighed for at nyde godt af, og vi sørger selvfølgelig for at lægge din mad på køl og frost etc., så den er klar til dig, når du kommer. Du skal bare forudbestille senest om tirsdagen. Se Evas brochure her. Når du ikke selv at bestille, så har klosteret købt en række "nødrationer" fra Eva - dejlige færdigretter, der kan købes på klosteret.

Ophold med forplejning
De fleste laver selv deres mad og mange vælger at få leveret varer (færdigretter, grønt, mælkeprodukter, brød etc.) fra Drivhuset om torsdagen, som vi så sætter på køl og frost, så det er klart, til når man kommer. Undervejs i opholdet supplerer man evt. med varer fra købmanden, der ligger 1,5 km fra klosteret (vi har cykler, man kan låne). Man bestiller og køber selv ind og tilbereder etc., men det er muligt at lade klosteret betale for maden, hvorefter udgifterne kommer med på den samlede regning. Med en sådan løsning kan forplejningsdelen af opholdet klares for omkring 100-150 kr. om dagen. 

Nogle af de lokale madsteder som Idylidyl, Højslev KroSpændende MadFrokostbussen og Bentas Cafeteria kan også af og til levere et eller flere daglige måltider. Vi hjælper gerne med at arrangere forplejningen for jer, men man må selvfølgelig også meget gerne selv arrangere direkte med leverandørerne.